Siikaa saaristolaisittain
Töissä lounaalla tarjotaan päivän keiton lisäksi 2 lämmintä ruokaa. Tänään ne oli härkäpata ja otsikossa mainittu. Seuraavassa ohje hyvin sinnepäin. Kiiru päivä, en ehtinyt kysyä tarkkaa ohjetta, maistella ja hyväksi havaita sen sijaan kyllä:
Lado uunivuokaan vinottain pippurilla (ainaskin, ehkä muullakin) maustettuja siikafileitä niin, että joka fileen päälle tulee pekonisiivu. Paistele kypsäksi. Asteista ja ajoista en niin tiedä, mutta 175 C toimii kaikenlaisille kalaruoille yleensä hyvin. Aika määritellään uuniin kurkkimalla. Kun näyttää kypsältä niin sitä on.
Saaristolaisuuden viimeistelee sipulikastike. Siis reilusti voissa paistetut sipuliviipaleet. Kaada sipulit uunista otetun siikavuoan päälle. Voit viimeistellä tillillä, niinkuin kaikki kalaruoat, tai sitten ei.
1 Comments:
Herkkuruokia satelee... meillä kun ei koko perhe pidä pekonista, niin ton pekoninhan voisi korvata esim. parmankinkulla. Kannattaisikohan uunivuoka voidella (tai heittää voipaperi pohjalle), etteivät kala ota kiinni?
Ton kanssa muusi olisi *niin* hyvää.
Post a Comment
<< Home