Soppaa

Saturday, April 15, 2006

punkkua ja pääsiäisvalmisteluja III

Lihaa, hitto, paaston päälle. Lammasta syödään Suomessa joku +-7g tms. / nokka vuodessa. Mepä syömme oman ja jokusen muun kiintiön täyteen su:

-1,5 karitsaa paistina.

Marinafi kaikista ohjeista varastettu ja krapulassa todennettu:
-pullo halpaa, mutta ryhdikästä punkkua
-0,5dl soijaa
-0,5dl punkkuetikkaa
-0,5-1dl rypsöljyä (oviiliöljy on runkkailua tässä, tai ehkä aina...)
-jotenkin desi kokista (vittu oikeaa, ei aspartaamikuraa)
-Valkosipula hakattuna (tai jotakuinkin 10-15 kynttä)
-sopiva sipula silppuna
-rakuunaa, timjamia, rosmariinia, mustapippuraa
-pari tl sinappijauhetta

-Pari pulloa punkkua auki, lähes puteli marinafiin, vispaten sinappijauhe sekaan (paakkupelastus), etikat, kokis, öljy + hakkelukset ja ryytimaa kökkään.
-Pyyhitty / kevyesti villotettu paisti uimaan
-Toinen (ja jokunen muukin) punkku nassuun.
-DVD:ltä Turhapuroja
-välillä lihaksen kääntelyä liemessä
-parin päivän jälkeen marinadi pois lihasta ja pannulla väriä. Sit uuniin ja kypsäksi.

Ehkä pöhäps palaan mitenkuten paistamiseen, jos punkultani ehdin. Siihen on kuitenkin vielä puolitoista vuorokautta.
Note: marinafiuinti tapahtuu jääkaapissa, mutta proammattilaiskovikset pitää settiä jopa huoneenlämmössä sen pari päivää... (juu, juu!) En lähtenyt siihen laumaan, mutta tulevaisuuden extremekokemukset vaativat jugurttimarinafin viljelemistä huoneenlämmössä. Siihen saakka mamikset tekee punkkujääkaappi-konsensusta.
ole mamis, käytä karitsaa ja punkkua.

3 Comments:

At 4:37 AM, Blogger janssu said...

Sis pastoaa = ei syö karkkia. Väitätko oikeesti, että sä teet saman lihan suhteen??

Kielenkäytöstä, epäloogisesta ison tai pienen alkukirjaimen käytöstä (Hah! Oot ainut perheessä, joka osaa tehdä sen äänelläänkin.) ja postauksen kellonajasta päätellen punkkua tuli hankittua tarpeeksi sekä uittamiseen että.. :D

Koska on myös elämää jälkeen pääsiäisen ja punkun, palannethan paistamiseen. Tän pääsiäsen ainut lammassetti mulle tais osua töissä. Keittiössä nappaa suuhunsa kaikkea mahdollista, mitä puffasta kannetaan pois. Esim. siipaleen lammaspaistia, jota voi dipata soosiin. Sattuipa olemaan minttusellaista ja suu oli laakista raikas. Yäk!

Jo etukäteen sunnuntaita ajatellen voin vain hyräillä "oi jospa osin saanut.."

 
At 7:08 AM, Blogger Samuli said...

Yleensä kai paaston päälle syödään juuri lihaa, ja ortodoksien paaston aikana tulisi välttää ainakin lihaa (jos ei muuten seuraa kovin tarkasti paastoa)... Eli varmaan siis siihen viittaus :-)

 
At 11:12 AM, Blogger HarHar said...

Teidän kommenteissa meni kaikki kohdilleen. Niin punkut, kuin paastotkin. Tydym!

 

Post a Comment

<< Home