Soppaa

Friday, April 14, 2006

Kormaa ja Korjaamoa

Nyt on päästetty ensimmäisestä purkista Henki ulos! Etukäteen siskon takuuvarmaksi mainostama osoittautui olemaan sitä. Maikkookin "sattui" ruokapöytään. Itse oon kyllä vahvasti sitä mieltä, että tuli nenänsä perässä meille, kun soitti ovikelloa justheti, kun olin huikannut tytöt syömään. Justuskin, joka on hivenen ennakkoluuloinen mun kokeilujen suhteen nykyään, tykkäs kovasti. (Soitin kavereillaan olevalle pojalle, että syömään vartin päästä. "Mitä ruokaa? Ei kai taas jotakin sun kokeiluja??")

korma

Kormakanaa
Tai kanaa kormassa.. Sis on tehnyt elämästä helppoa. Jokaisen purkin ja monen pussinkin kyljessä on ohje. Modasin vähän:

pari sipulia
öljyä
3 broiskun filepihviä (n. 500 g)
3 rkl kormaa (niin paljon lusikassa pysyy)
1 dl vettä
puolisen pussia kookosmaitojauhetta
1 dl kermaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Leikkele broisku pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle paistumaan. Kun näyttää kypsältä (ei tarvi ruskistua), perään korma, vesi ja kookosmaitojauhe. Hauduta n. 20 min. Keitä sillä välin riisi. Lisää soosiin kerma, suolaa ja hunajaa. Sis kertoi taannoin käyttävänsä makujen pyöristämiseen fariinisokeria. Ei nyt sattunut olemaan kaapissa, joten kokeilin hunajaa. Toimi erinomaisesti. Fariini on silti seuraavan kauppapäivän ostoslistalla. Kookosta lisäsin vain pehmentäämään makua. Suolaa ruoka kaipas ihan muuten vaan. Alkuperäisessä ohjeessa sekaan heitettiin myös 3 rkl manteleita ja lopuksi silputtua tuoretta korianteria, mutta meillä ei.

Jatkuu (siis mainoksia): Tänään Sannun kans töissä Rytmikorjaamolla ja illan bändinä Lauri Tähkä. Vihiroonki meillon soittopaikka, jota ne pian karehtii koko Suames ja Lauri orkestereineen on niiin..

Jatkuu: Jälkiruoka tarjoiltiin paolan edellisen postauksen kommenttina.

1 Comments:

At 11:19 PM, Blogger Samuli said...

Vielä aiheeseen liittyen: Patak's Kanadassa.

 

Post a Comment

<< Home