Soppaa

Monday, April 10, 2006

Punaista soppaa

Kokattiin kalaisaa kalakeittoa sunnuntai- ja lounasevääksi.

Tomaattinen kalakeitto

paketti pakastekalaa
n. 500 g kirjolohta
iso sipuli
valkosipulia
400 g purkki paseerattua tomaattia*
pari laakerinlehteä
1 rkl oreganoa ja toinen samanlainen basilikaa
mustapippuria
pari rkl pestoa (punaista ja vihreää)
pari kalaliemikuutiota
kuviopastaa
(suolaa)

Paloittele kalat suupaloiksi, silppua sipulit. Kuullota sipulit kattilan pohjalla, lisää tomaatti, pippuri ja muu mausteet ja hauduta n. 10 min. Lisää n. 1,5 l vettä ja kalanpalat, keittele taas n. 10 min miedolla lämmöllä (ettei kala kiehu tohjoksi). Lopuksi lisää pasta ja keitä kunnes kypsää.

Jos tän tekee etukäteen, kannattaa pasta lisätä ja kypsentää vasta sitten kun lämmittää keiton tarjoilua varten (pasta kun vettyy keitossa lilluessaan).

* Suosin paseerattua tomaattia, vaikka murska on ehkä näennäisesti halvempaa. Jos avaat tomaattimurskapurkin ja siivilöit sisällön, huomaat, että purkissa on paaaljon tomaattien kantoja ja muita jatkojalostamisesta ylijääneitä jämäpaloja. Ostan mieluummin paseerattua tomaattia, jolloin tiedän, etten maksa kovista sattumista.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home