Soppaa

Thursday, April 06, 2006

Lahjuksia

Paketti on perillä! Enää mun ei tarvi hypätä yli yhtäkään siskon ruokaohjetta sen takia, että puuttuu mausteita. Puuttuu multa tai puuttuu niistäkin paikallisista kaupoista, joissa on laajin valikoima. Huomattava plussa on sekin, että sis kertoi mukana seuranneessa kortissa hintoja vertailun vuoksi. Osa mausteista on kyllä myynnissä täälläkin, mutta pieni lasipurkki maksaa 5-6 € tai enemmän ja siskon ostamat isot pussit 1-1,5 €.

Pyöräilin paketti tarakalla kotiin loskassa (rumasanarumasana, kuvitelkaa itse) pari tuntia ennenkuin teini pääsi koulusta. Koska tiesin siellä olevan myös kummitustädin synttärilahjan, pitelin itteeni ja odottelin teiniä. Joku muu ei olis millään malttanut

Aukee jo!

Sama tekniikka, tosin hampaiden sijaan kynsillä jatkui, kun neiti vihdoin ehti kotiin

Mitähän se kummitustäti tällä kertaa..

Vihdoinkin päästiin sisältöön:

mausteita

Meillä on nyt: mortteli, jeeraa, tandoori ja garam masalaa, kokonaista ja jauhettua korianteria, sinapinsiemeniä ("Kaikista sieemenistää, alla auringoon.."), fenkolia, sarviapilaa, kaffirlimetin- ja currynlehtiä, kokonaista kardemummaa, ihanan iso purkki kurkumaa (hyvästi kalpeat kanaruoat!), 5 erilaista purkkia curry pastea (joulupukin tuomien 3 lisäksi) ja erinäisiä "sipulikeitto"pusseja. Siis valmiita maustejuttuja, joista tulee ruokaa lisäämällä nestettä ja ehkä lihaa. Samainen joulupukki toi meille myös esim. pussikaupalla kookosmaitojauhetta ja ison pullon fish saucea. Pukkiin uskon kyllä, mutta en välttämättä siihen, että asuu Korvatunturilla. Tai että Korvatunturi on Suomessa.. Ainut ongelma tässä enää on, että mihin ihmeessä mä sijotan tuon kaiken? Siis kaapeissa, ruokaohjeita riittää kyllä.

Niin ne teinin lahjat

teinin lahjat

Taustalla on kummitustädiltä tulleet kirjat: Terry Pratchettin "Valon tanssi" (kirjailijaa kerätään) ja Jenni Pääskysaaren "Jennin kirja sinulle". Takakannesta: "Kirja tärkeistä asioista, joihin 2000-luvun tyttö tiellään naiseksi törmää." Kirjan sisältä löytyy monien mielenkiintoisten ikään liittyvien asioiden lisäksi tädin kirjoittamia lappusia siitä, mitä ajatuksia kirja hänessä herätti. En tietäis muuten, mutta sis kertoi puhelimessa kirjotelleensa sinne sellasia. Pakko myöntää, että tekis mieli lukea ne, mutta enpä silti. Ne on kummituksen kirjeitä tärkeelle ihmiselle. Lahjana tää on kyllä kauneimpia. Ajatuksella valittu kirja on aina ihana lahja, mutta jos sen saa niin, että antaja on itse lukenut sen (etenkin olematta kohderyhmää) ja vielä laittanut mukaan omia ajatuksiaan, niin se jos mikä osoittaa, että sä oot tärkee ja rakas.

Kiitos sis!

(Kuvassa alimmainen kirja on Uman kirja sinulle, eli murkun tapatieto vuodelta 1982. Lahja mummalta, maikkoon yllyttämänä. Se on kuulemma niin ihanan legendaarinen. Mun nuoruudessa se oli uusinta uutta :) Itse olin 18-v kun kirja ilmestyi, mut olihan noita nuorempia sisaruksia, joten luettua tuli.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home