Soppaa

Sunday, March 26, 2006

Lohi laatikossa

Veimme koiran iltapäiväksi metsään. Sitä ennen ennakoin: keitin spaghettikastiketta odottamaan nälkäisiä metsänpetoja ja perunat valmiiksi alkuviikon työevästä varten.

Lohilaatikko (neljälle, idea Stockan lippulappusesta)

n. 800 g keitettyjä pottuja
rasia lohisuikaleita (tai vastaava määrä eli n. 300 g lohta jossain muodossa)
puntti tilliä
iso sipuli
valkosipulia
suolaa
mustapippuria

munamaito:
4 dl maitoa
4 munaa

Viipaloi kuoritut potut, kuullota sipulit öljytilkassa. Levitä uunivuoan pohjalle puolet potuista, päälle sipulit, lohet, tilli silppuna sekä suola & pippuri. (Anna koira nuolee lohenrippeet muovirasiasta ja kuuntele hihitellen viltiltä tämän jälkeen kuuluvaa pitkällistä maiskuttelua ja huulien lipomista.) Levitä lohien ja mausteiden päälle loput potut ja kaada munamaito vuokaan. Paista 180C kunnes munamaito on hyytynyt (paistoaika riippuu vähän siitä, käytätkö matalaa vai syvempää vuokaa - 30-50 min).

Suolaa tuli taatusti liian vähän ja vähän mietityttää, josko olisi pitänyt korvata osa maidosta kalaliemellä (etenkin kun hoksasin vasta myöhemmin että alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty marinoituja lohisuikaleita ja me taas kartamme niitä). Onneksi suolaa ja mausteita voi aina lisätä. Kattotaas huomenna sitten, maistuiko ruoka (itse syön kyllä töissä nälkääni ihan mitä vaan).

2 Comments:

At 10:44 AM, Blogger Maikkoo said...

Voisko joku laittaa mulle vaikka spostia että miten käytännössä mä onnistun tänne kirjottamaan?

En ole koodari en osaa toimia

...

 
At 11:38 AM, Blogger janssu said...

Muuta en osaa neuvoa, kuin että laitoin sulle spostiin kutsun jäseneksi. Se vaatii varmaan jotain toimenpiteitä.. Rimpautin paolalle, se laittaa lisää ohjeita.

 

Post a Comment

<< Home