Soppaa

Thursday, March 16, 2006

Jämäruokaa

Mun kokkaamiset painottuu vapaapäiviin. À la carte-ruoan tarjoileminen lähinnä iltaisin saa kummallisesti aikaan sen, että perhe syö työpäivinä eineksiä tai vähintäänkin hyvin helppoa ja nopeeta valmistettavaa. Kun nukkumaan pääsee aamuyön tunteina, ei seuraavana päivänä puoliltapäivin herätessään jaksa juurikaan panostaa kokkaamiseen ennen illan työvuoroa. Tänään pääsin olemaan possuna tunkiolla ja pari seuraavaa päivää on toisin! Illan iso tilaus oli paikallinen makkara- ja lihatehdas, joka tarjos vierailleen omia ruokiaan. Jossakin vaiheessa illan isäntä ilmoitti, että ruoat voi korjata pois. "Laittakaa roskiin tai syököön henkilökunta tai pakatkoon pussiin ja vieköön kotiin." Mä olisin pakannut mukaan vain valmiiksi paistettuja kanan- ja eri tavoilla maustettuja possunfileitä. Esikoinen sattui olemaan samassa työvuorossa mun kans ja halus mukaan myös jauhelihakebakoita ja -pihvejä ynnä kermaperunoita. Esikoinen jäi töihin kun mä lähdin, nukkumaan meillä meni kaks onnellista oranssi rasvarengas suupielien ympärillä.

Broilerivuoka

keitettyä riisiä, yhtä monta annosta kuin on syöjiä (ohje löytyy riisipaketista)
paistettua broileria, joko jämiä tai sitten suikaleita
makuaineita: maissia, ananasta, sieniä tms.
homejuustoa, jos väki tykkää
purkki kermaa
juustoraastetta

Riisin keitinveteen kannattaa lisätä kanalientä tai maustaa riisi muuten. Laita aineet uunivuokaan joko mainitussa järjestyksessä tai sekottele riisi, kana ja makuaineet ja päälle homari, kerma ja juustoraaste. Paistele 200 C kunnes juusto on saanut nätin värin pintaansa. (Ohje on alunperin Tiina-sysseltä.)

Mitähän hyvää vois kehittää possunfileviipaleista? Osa on maustettu "havaijilaisittain", osa pippuroitu kunnolla. Helppo vaihtoehto on tehdä kermakastike ja palastella ne sekaan. Muita ideoita otan ilolla vastaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home