Soppaa

Friday, March 10, 2006

Birthday Donkey to Me*

Juhlistin syntymäpäivääni leipomalla kakun. En kuitenkaan mitä tahansa kakkua, vaan edesmenneen varaäidin eli naapurin Mervin reseptiin perustuvan porkkanakakun. Mervi oli hyvä ja ainutlaatuinen nainen.

Porkkanapiirakka

1 1/2 dl sokeria
4 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
6 dl porkkanaraastetta
2 dl ruokaöljyä
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa

Kuori ja raasta tarpeeksi porkkanoita (kokemus opettaa, loput voi syödä kakun kypsymistä odotellessa). Vatkaa munat ja sokerit sekaisin hyvin, lisää porkkanaraaste ja öljy. Lopuksi kääntele mukaan kuivat aineet. Paista 200C n. 15-20 min (tämä paistoaika koskee siis aika ohutta piirakkaa; jos kaadat saman taikinan pienempään vuokaan, paistoaika ainakin meidän uunilla suunnilleen tuplaantuu - kokeile tikulla).

Kuorrutus:

50 g margariinia
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta sulatejuustoa (tai Philadelphia-tyyppistä tuorejuustoa)
(tarvittaessa kermaa)

Sekoita aineet huolella (tomusokerista tuppaa jäädä kokkareita) ja notkista tarvittaessa kermalla. Levitä jäähtyneen piirakan päälle.

Koska meillä pidetään hyvin ohuesta kuorrutuksesta, modasin vähän: desi tomusokeria ja 100 g tuorejuustoa (eikä siis mitään muuta) riittää hyvin meidän tarpeisiin. Lisäksi heitin taikinaan desin verran ja piirakan päälle hieman mantelirouhetta. Kanelin korvasin piparimausteella, kun sattui pussi käteen.

* Eräs pieni brittityttö sekoitti kerran kaksi laulua (Happy birthday ja Little Donkey) ja lauloi "Birthday donkey to me..." Terveisiä Amandalle :-D

1 Comments:

At 1:15 PM, Blogger Rosmariini said...

Synttärionnitteluja Oulusta! Toivottavasti uusi ikävuosi tuo mukanaan rutkasti uusia reseptejä. :)

 

Post a Comment

<< Home