Soppaa

Wednesday, March 08, 2006

Keväthepuli

"Naiset ovat kummallisia keväällä. Ne vaan istuu ja tuijottaa ikkunasta ulos. Se on keväthepulia." Esa Nevanranta, 5. lk. 1982. Kirjasta Olen ollut vähän villi (Lainaus on tuoreimmasta Pirkka-lehdestä.)

Jepjep. Kyllä poika vielä oppii. Hepulilla ei oo mitään tekemistä "vaan istumisen ja tuijottamisen" kanssa. Jos naiset istuu ja tuijottaa keväällä ikkunaa, siitä ei katsota ulos, vaan mietitään kuumeisesti, miten 20 asteen pakkasessa vois helpoiten pestä lasten ja kissan tassujen jäljet pois.

Otsikko olis voinut olla myös: Onni on (osa 2) sulatettu pakastin.

Mustikkapiirakka

Sekoita 4 munaa ja 3 dl sokeria. Ei tarvitse vatkata, tässä taikinassa puuhaarukka käy hyvin alusta loppuun. Lisää 2 dl maitoa ja 200 g sulatettua margariinia. Sekoita keskenään 6 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl graham- + 4 dl vehnä-) , 4 tl leivinjauhetta ja 2 tl vanilliinisokeria. Lisää seos taikinaan.

Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle pari litraa (vähempikin riittää, mutta enempi on parempi) mustikoita. Jos haluat, että mustikat suurinpiirtein pysyy pinnalla, sekoita niihin 2-3 rkl perunajauhoja. Makuun se ei vaikuta, eli mä jätän väliin.

Paista 200 C n. 25 min.

Puolittamalla pohjan saat pyöreän piirakkavuoan verran taikinaa. Mustikat voi korvata muilla marjoilla tai omppuviipaleilla. Omppujen päälle kannattaa ripotella sokeria ja kanelia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home