Soppaa

Monday, March 06, 2006

Vegetaristi

.. on intiaanien kieltä ja tarkoittaa kehnoa metsästäjää.

Periaattesta autottomana ihmisenä lainaan isän autoa esim. kun pitää päästä lasten kans kylpylään lähikaupunkiin. Autoa palauttessani sain syödäkseni loistavaa soppaa. Kiitos äiti!(Viikonlopunna opittua: Jos lähdet kylpylään niin isojen lasten ja niitten kavereitten kans, että kaikki osaa uida keskenään, ota mukaan oma kaveri. Muuten leikit yksin ja sulla on tylsää.)

Tattisoppa

Paistele kattilassa rasvassa pari silputtua sipulia ja ison purkin verran herkkusieniä. Äitin sopassa sienet oli itse poimittuja pakastettuja tatteja, mutta kuulemma voi käyttää myös purkki- tai tuoreita herkkusieniä, määrä n. se iso purkki.. Kun sienet ja sipuli on kuullottuneet, ripottele sekaan n. 2 rkl vehnäjauhoja. Lisää 1 l vettä ja pari (kasvis-/)kanaliemikuutiota, puoli pakettia Koskenlaskijaa (sitä perinteistä) ja 2 dl kuohukermaa. Mausteiksi ei mitään. Ei edes suolaa, tarpeeksi tulee kuutioista ja juustosta.

Koskenlaskijan voi vaihtaa halutessaan vaihtaa esim. aura- tai mielensä mukaiseksi tuorejuustoksi. Enpä taida, niin hyvää alkuperäinen oli.

Äiti: "Mitä tänään koulussa opit?"
Teini: "Köksäntunnilla tehtiin kamalia kasvispihvejä. Miten sellasen asian nimi voi olla pihvi, jossa ei oo lihaa??"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home