Soppaa

Wednesday, March 15, 2006

Mureketta aasialaisittain

Luettuani siskon jorinoita mausteista, oli pakko kaivaa kaappien kätköistä yks niistä resepteistä, joissa esikoinen ei moiti kookoksen makua.

Kookos-broileripyörykät

2 dl kookosmaitoa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 muna
1/4 tl chilipippuria
2 tl basilikaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl inkivääritahnaa
1 tl suolaa
500 g broilerin jauhelihaa

Anna korppujauhojen turvota kookosmaidossa. Kuullota ja jäähdytä silputut sipulit. (Se kokki, joka käyttää tuoretta inkivääriä, taitaa paistella senkin. Itse oon erittäin tykästynyt valmiiseen tahnaan.) Sekoita ainekset. Pyöritä lihapulliksi, paista uunipellillä 200 C n. 15 min, käännä ja paista vielä 5 min.

Lähikaupan valikoimiin ei kuulu broileri jauhettuna, joten käytin sen sijaan tavallista sika-nautaa. Hyvää oli niinkin. Koska vietin tänään ns. vapaapäivää, eli siivosin ja pyykkäsin, jätin pyörittelyt väliin. Kippasin vaan taikinan vuokaan ja paistoin murekkeeksi.

Aina kun uuni on valmiiksi lämmin, on hyvä syy tehdä suklaakakku.

Pätkis-kakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia tai voita
2 dl maustamatonta jugurttia
4-8 pätkistä
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon paloitellut pätkikset ja anna sulaa. Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat. Lisää kuivat aineet taikinaan. Paista 174 C n. 45 min.

Tällä kertaa vaihdoin jugurtin kermaan, koska sattui olemaan kaapissa. Lopputulos oli yhtä hyvä, ellei parempikin.

Kakun voi halutessaan kuorruttaa sulattamalla 170 g suklaata ja 100 g voita ja valuttamalla seoksen jäähtyneen kakun päälle. Koska meillä kakusta on syöty vähintään puolet siinä vaiheessa, kun se on jäähtynyt, jätän väliin. Muutenkin ohje on mun lemppareita helppoutensa takia ja kuorrutus olis vaan turha työvaihe. Se joka tahtoo suklaakakun päälle suklaata, syököön sen sellaisenaan kun kakku on loppu.

Telkkarista alkaa just yks mun lempiruokaohjelmista, Tylerin keittiössä. Loistava ohjelma, jossa tehdään pari eri versiota perusruoista huippukokkien kans ja lopuksi Tyler tekee oman ultimate-versionsa. Sopii paremmin kuin hyvin kokeille, jotka tykkää modata ohjeita. Kipaisepa vielä palan kakkua ja lasin maitoa ja istahdan soffalle.

4 Comments:

At 9:58 AM, Blogger HarHar said...

Auh, Tyler.
En pysty katsomaan. En mitenkään.

 
At 11:44 AM, Blogger Samuli said...

Sitten kun taas syön karkkia, voisin kokeilla tehdä Pätkis-kakkua. Kuulostaa herkulliselta :-D Duunimaan lokkiparvikin voisi tykätä...

 
At 1:10 PM, Blogger Maikkoo said...

Joo, en mäkään kestä sitä Tyleriä. Huh huh.

Hukkaan menee hyvä telkkariputki kun pitää kesken kaiken kattoa seinää puolituntia kun ei Tyler innosta...

 
At 11:51 AM, Blogger Samuli said...

Lal-lal-laa, paistatko Pätkis-kakun tavallisessa kuivakakkuvuoassa vai millaisessa?

 

Post a Comment

<< Home