Soppaa

Friday, March 10, 2006

Hyvää syntymäpäivää, sis!

Meillä leivottiin tänään kakkua, koska eräällä perheeseen kuuluvalla ihanalla naisella on syntymäpäivä. Ole hyvä:

Suklaakakku

Suklaakakku

6 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
350 g tummaa suklaata
125 g voita tai margariinia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää vehnäjauhot. Sulata kattilassa rasva, sulata suklaa sekaan. Lisää tipoittain 1-2 rkl vettä. Lisää seos taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 vaahdosta taikinaan, lisää loput varovasti nostellen.

Paista 225 C 20 min.

Tänään oli toinen kerta, kun leivoin suklaakakkua tällä ohjeella. Ensimmäisellä kerralla paistoaika riitti, tänään tais olla väärä kuun vaihe tai jotakin, koska kakku ei tahtonut kypsyä ollenkaan. Aikaa tais mennä tuplaten, ennenkuin se oli valmis. Kakun on tarkoitus olla keskeltä pehmeä, lähestulkoon valuva uunista otettaessa. Paras keino kokeilla kypsyyttä on heilutella vuokaa varovasti. Jos koko kakku hyllyy, jatka paistamista..

Maistuu sellaisenaankin (esikoista oksettaa, kun söi liikaa..), mutta seuraksi käy kermavaahto tai vaniljajäätelö tai marjat tai hedelmät. Koska meillä sattui olemaan avattu persikkapurkki, joka piti syödä tyhjäksi, kakkua syötiin tänään niiden kera.

Pippurista kanaa

Paistele hunajamarinoituja kanasuikaleita. Kaada sekaan purkki kermaa ja lisää rasiallinen pippurituorejuustoa. Pilko sekaan persikkaa. (Lapset ei halunneet, joten lisäsin vasta omaan annokseeni.) Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun keität pastan.

Pippurisempi versio syntyy Mustapekka-juustosta. Kun ei sitä sattunut Siwan hyllystä löytymään, vaihdoin toiseen pippurijuustoon. Tuorejuusto on miedonpana varmempi versio lasten kans. Alkuperäisen ohjeen antaja vuosien takaa neuvoi rapsuttamaan Mustapekasta liiat pippurit pois. Hmm. Miksi ostaa liian pippurista juustoa jos ei tykkää?

2 Comments:

At 2:17 PM, Blogger Maikkoo said...

Pikku-sis osallistuu.

Mun ruokavinkit tulee tod.näk olemaan jotain tyyliin:
Osta halvinta leipää (ei kilohinnan mukaan vaan todellakin halvin pussi mikä Prismasta löytyy eli ranskanleipää) ja halvinta margariinia (eli Rainbow mutta se on pahaa eli törsää -> Flora). Kävele kotiin ja ole onnellinen että isosisko osti mausteita joululahjaksi koska rosmariini toimii paahdetun leivän päällä yllättävän hyvin. Se myös raikastaa hengityksen jos on syönyt jotain epämääräistä :)

Mutta joo, voin yrittää osallistua ruokaohjekirjeenvaihtoon.

 
At 11:19 PM, Blogger Samuli said...

Kiitos kakusta, onneksi se ei ollut täällä tai pää ja vatsa olisivat saattaneet hajota... Hee, mä olen syönyt liikaa porkkanakakkua. Jesus nimismies.

Pikku-sis, pitää laittaa sulle sämbylöiden ohje niin voit varioida leipävalikoimaa :-D

 

Post a Comment

<< Home