Mitä isot edellä....: jämäruokaa, II
Isäntä teki erittäin hyviä makkaraperunoita lounasevääksi tuossa päivänä eräänä ja tähteeksi jäi puoli pakettia HK blöötä (täällä etelä-Suomessa kun ei ymmärretä Helapään päälle). Hyötykäytimme sen eilen, kun kokoilimme tämän päivän lounaita. Toiseen rasiaan muusinjämät ja makkaraa (eikä muita vihanneksia, ei sitä nyt aina sentään terveellisesti eletä). Toiseen taas sosekeittoa, joka vakavasti kaipasi vahvistusta: kasvava aikuinen nainen ei pelkällä sosekeitolla elä työpäivää.
Sosekeitto (jonka värkit löytyvät aina kotoa)
porkkanoita ja perunoita (niin että porkkanoita on noin 2X perunoiden määrä)
kaksi sipulia
maun mukaan valkosipulia
kanaliemikuutio
mausteita (esim. curryjauhetta / timjamia / basilikaa / oreganoa / mustapippuria)
(1/3 pakettia maustamatonta sulakejuustoa*)
Kuori vihannekset ja lohko ne vähän pienemmiksi paloiksi. Kippaa kattilaan ja lisää liemikuutio sekä vettä niin, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi. Hurauta soseeksi sauvasekoittimella ja mausta (tässä vaiheessa voi lisätä juuston jos haluaa). Mausteisemman tästä saa, jos laittaa mietoa currytahnaa ruokalusikan-pari joukkoon (herkkua!).
Syö sellaisenaan leivän kanssa, tai holauta joukkoon raejuustoa (tai niinkuin tänään, kolmannes HK blööstä paloina).
*Sulakejuustosta puhui eräskin Hämeenlinnassa vaikuttava mummo aikoinaan, ja varmaan vieläkin ;-)
0 Comments:
Post a Comment
<< Home