Soppaa

Thursday, March 23, 2006

Miten sekoitetaan koiran pää, I

Otetaan yksi aikuinen greyhound ja juoksutetaan kunnolla uuvuksiin koirapuistossa. Sen jälkeen mennään kotiin ja ruokitaan koira ihanalla jauhelihalla ja nappuloilla:


Kun koira on asettumassa ruokalevolle, aletaan leipoa. Jatketaan leipomista joitain tunteja ainoastaan lyhyitä taukoja pitäen; vuorotellaan taikinan vatkaamista ja siivoamista ja muuta puuhastelua.

Tulos: koira, joka makaa romahtamispisteessä vuoroin keittiön lattialla, vuoroin sängyssä, mutta ei malta millään nukahtaa. Jos vaikka emäntä tiputtaisi jotain ihanaa keittiön lattialle, tai jos imurointi olisikin jännä leikki. Kun ihmiset lopulta rauhoittuvat, sängyssä makaa poikittain yliväsynyt koira, joka ei tahdo leikkiä enää kenenkään kanssa vaan työntää kuononsa viltin alle, urisee & maiskuttelee hetken ja alkaa sitten nähdä unta vihreillä kukkuloilla asuvasta jättiläiskanista, joka juoksee patonki suussaan karkuun.

Kakkuohjeet täältä löytyvätkin, joten laitanpa sen sijaan jauhelihapihvien reseptin. Näidenkin tekemistä koiruus vahti silmä kovana ja meni vielä seuraavana aamunakin suoraan sängystä keittiöön katsomaan, josko pihvit olisivat unohtuneet yöksi tasolle.

1 dl korppujauhoja
kanaliemikuutio
2 dl maustamatonta jugurttia
400 g vähärasvaista jauhelihaa
iso sipuli hienona silppuna
5-6 valkosipulinkynttää silppuna
2 kananmunaa
reippaasti eli 2 rkl sekä kuivattua oreganoa että rosmariinia
1/3 tuubia tomaattipyrettä
reilusti mustapippurirouhetta

Kippaa korppujauhot kulhoon, murustele parhaasi mukaan kanaliemikuutio joukkoon ja sekoita mukaan jugurtti. Hiero vähän lusikalla liemikuution paloja pienemmiksi. Anna turvota sen aikaa kun silppuat sipulit. Lisää kulhoon jauheliha, sipulit ja mausteet, anna taikinan levätä sen aikaa kun opetat koiraa istumaan nätisti (advanced-tasolla siirrytään siihen, että palkintonamu ei olekaan näkyvissä vaan emännän selän takana ja siitä huolimatta pitää oivaltaa istua käskystä - erittäin haastavaa). Paista pihvit pannulla nätin ruskeiksi. Tarjoile muusin, röstipottujen tai aivojen (heehee) kanssa lounaaksi.

1 Comments:

At 4:29 PM, Blogger janssu said...

Jauheliha on mainio raaka-aine: mukaan voi sekoittaa mitä vaan, ja aina syntyy herkkuja :D

 

Post a Comment

<< Home