Soppaa

Thursday, March 30, 2006

Oviilileivästä raskaampaa

Hakaniemen kauppahalli myy mainiota oviilileipää. Tai se on varmaan muuten standardia, mut ei albiinopullapohjaista.
Leipä kainalossa menin kotiin ja ajattelin viilata siitä päivän appeen.
Jääkaapin varustuksella tästä tuli mun mielestä hyvää äijäsettiä tahi sukupuoletonta krapulapitsan korviketta.

sekaleipää
suikalelihaa (joku lähikaupan 400g-suojakaasusetti nautaa, possua, nuhaista kalkkunaa)
valkosipulaa
tomaattia
punasipulaa
juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa, paprikajauhetta, laakerinlehti tai jotain muuta whatevermaustetta
(tomsupyrettä)

Ruskista liha pannulla, lisää karkeasti silputtu valkosipula, suolaa, mausteet, pyre ja ihan loraus vettä +laakerinlehti. Anna hautua nesteet vähiin.
Paahda sillä aikaa leipäviipaleet paahtimella. Hiero leipiin valkosipulaa.
Kasaa leiville punasipularenkaita, tomaattisiivu, mytty suikalelihaa ja juustoraaste.
Huudata uunin grillivastuksen alla juusto pilkuille.

Tämän kanssa voi juoda ihan mitä vaan.
Tai syödä lunta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home