Exien kokoontumisajot..
.. on nimi, jota Juunas käyttää meidän sunnuntai-iltapäivistä nykyään. Poika lähti tammikuulla inttiin ja tavaksi on muodostunut, että tulee meille sunnuntaisin syömään ja kertomaan kuulumisiaan. Hapakin tapaa liittyä seuraan. Juniori on välillä kyllästynyt mun ruokakokeiluihin ja pyysi männäviikolla joku päivä, että tekisin välillä muusiruokaa. Eilen pelattiinkin ruoan kans varman päälle: muusia ja muraketta. Sitä takuuvarmaa versiota, eli jauhelihaa, kermaviilipurkki, sipulikeittopussi ja reilusti valkosipulia. Jostakin mielen uumenista pintaan nousi lisäke, josta oon monesti lukenut, mutta ennen en oo kokeillut.
Rakuunaporkkanat
porkkanoita
voita
hunjaa
rakuunaa
suolaa
Pilko porkkanat n. peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja keitä "al dente". Laita paistinpannuun kunnon köntti voita, kippaa sekaan porkkanat, lisää juoksevaa hunajaa (viidelle porkkanalle tais mennä pari ruokalusikallista), reilusti kuivattua rakuunaa ja mausta suolalla. Paistele muutama minuutti.
Nam! Jopa esikoinen, jonka mottoihin kuuluu mm. "keitettyä porkkanaa mä en ainakaan syö!" tykkäs kovasti.
1 Comments:
Seuraavaksi ruokalistalle tulevat varmaankin rakuunahernekeitto ja -ruisleipä? ;-)
Post a Comment
<< Home