Pääsiäisvalmisteluja, osa I
Tein eilen pashaa. Koska olen laiska, käytän helpointa mahdollista ohjetta.
Appelsiinipasha
2 dl kuohukermaa
1 1/2 prk maitorahkaa
1/2 dl appelsiinimarmeladia
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1/2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää muut aineet joukkoon, sekoita hyvin. Valuta yön yli pashamuotissa (niitä saa mm. Valamon luostarin verkkokaupasta tai Annansilmä-aitasta). Jos et omista pashamuottia, niin kahvisuodatin tai siivilä harsokankaalla vuorattuna kelpaa myös. Minä kun en omista edes sitä harsokangasta, niin en valutellut ollenkaan, vaan lopetin ahkeroinnin tähän.
2 Comments:
Toinen laiska ilmoittautuu! Vuosia oon tehnyt pashaa. Ja syönyt sen itse. Lapset jostakin syystä moittii makua, vaikka samoista aineksista syntyy perheen suuri herkku hedelmärahka. Tänä vuonna jätin valuttelut väliin. Kerman, rahkan (mä käytän kyllä sen 2 prk, mitä ihmettä sillä puoliskalla purkilla tekis?) ja sokereitten sekaan lisäsin synttärileipomuksista jääneen 1/2 prk appelsiinimarmeladia ja purkillisen persikkaa pilkottuna. Sitruunankuorta tai manteleita en oo pashassakaan (miten ihmeessä iskelmälaulaja tuon suhauttaa?) käyttänyt, muita perinteisempiä sattumia persikan sijaan kyllä. Oikein laiska voi, jos tahtoo sitruunan makua mukaan, käyttää valmiiksi maustettua rahkaa.
Se on tiettävästi pasha ihan ässällä, ilman suhuja.
No en mene vadille tästä, mutta erinomainen sispasha vedettiin parempiin suihin hyvällä halulla radiolla.
Post a Comment
<< Home