Soppaa

Thursday, April 13, 2006

Rullaati rullaa

Kormapurkki on jo keittiössä avattuna. "Mielenkiintoisen hajuista", sanoi teini. Lapsia pitää vielä odotella pari tuntia kyliltä kotiin ennenkuin pääsen kokkaamaan, joten laitanpa muistiin opiskelijoita (tää on halpaa ja hyvää!) ja muitakin varten viikolla kokkailemani iltapalan ohjeen. Tää toimii loistavasti myös bileruokana: yhdestäkin rullasta riittää monelle, samalla vaivalla tekee tupla-annoksen, rullan voi tehdä etukäteen ja lämmittää uunissa just ennen tarjoilua, maistuu jäähtyneenäkin, krapulassa myös jääkaappikylmänä..

Munakasrulla

100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 munaa

Täyte

2 prk tonnikalaa
runsaasti purjoa/sipulia
tilliä
2-3 keitettyä munaa
2-3 dl juustoraastetta

Sulata voi kattilassa ja sekoita mukaan jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Lisää suola ja vatkaa munat yksitellen seokseen. (Alkuperäisestä ohjeesta puuttuu maininta leivinjauheen lisäämisestä. Mä heitän sen mukaan samalla kun suolan.) Vuoraa uunipelli paperilla ja levitä taikina sille. Paista 250 C 10-15 min.

Sekoita tonnikala, kuullotettu sipuli, tillit, pilkotut munat ja juustoraaste (jäähtyneelle) pohjalle. Kääri rullalle paperin avulla. (Mä en jaksa odotella pohjan jäähtymistä sen enempää kuin että kädet kärsii rullata sen..) Laita vielä hetkeksi uuniin, niin että juustoraaste sulaa. Raastetta voi myös ripotella rullan päälle ennen uuniin laittoa. Ja täytteitähän voi tietysti muunnella makunsa mukaan loputtomiin..

Kummitukselle teinin uudesta tukasta kuvia ja kiitokset. Emppu on kovasti totinen kuvissa, mutta kampaajalla ja kotonakin hymyilee nätisti peilikuvalleen.

Uus tukka

Uus tukka II

1 Comments:

At 11:37 AM, Blogger Maikkoo said...

Jes,
vihdoinkin semmonen ohje joka sopii myös mun lompakolle. Yleensä mun kokkailu kaatuu siihen jos ohjeessa lukee lammasta/ lohta/ tomaattia/ muuta kallista. Tätä mäkin pystyn kokeilla. jei :)

 

Post a Comment

<< Home