Soppaa

Sunday, April 16, 2006

punkkua ja pääsiäislopetuksia

Huudatin kuivaksi pyyhityn lammasläskin pintaa nopeasti pannulla. En mä tiedä oliko siitä mitään riemua.
Lihas kuitenkin heti perään uunivuokaan paistopussissa. Pussin pohjalle laitoin porkkanapaloja ja sipulalohkoja ns. siirtolavasyistä. Liha päälle ja paistomittari paksuimpaan kohtaan. Reikä vielä pussin kulmaan (kuitenkin niin, ettei tihkuvat liemet karkaa). Rehupeti maustoi nestettä ja samalla piti läskin irti hehkuvasta uunivuoasta. Se hyvä.
Epäluulo mittariin ja vähän uuniinkin johti siihen, että valitsin snadin parin tunnin huudatuksen 150C:n maisemista ja sisälämpo häjymittarin mukaan oli jotain 73C. Meni ehkä vähän yli, mutta mehevä se silti oli.
Reilu puoli tuntia foliossa vetäytymistä ja parempiin suihin.

Paistoliemestä jäähdytin rasvan pois, vähän tuunasin vasikkafondilla, suurustin vehnäjauhoilla, puserrus hunajaa ja ripsaus mausteita ja ruokakermaa. Kiehautus/pikku porina ja sehän oli aika siinä.

Valkosipuliperunat ei totellut mua yhtään. Noh, kypsyi ne nekin sitten kovistelun jälkeen.

Loppulammas miestellään pyttipannuksi. Tai lammasrapuperunoksi.

3 Comments:

At 7:48 AM, Blogger Samuli said...

Vieraat olivat erittäin tyytyväisiä sekä lampaaseen lisukkeineen että seuraan. Nam-nam.

 
At 7:49 AM, Blogger Samuli said...

Niin, ja kyllä aikuinen mieskin osaa kaakkua tehdä. Oh yes!

 
At 6:35 PM, Blogger janssu said...

Paola soitteli ihan vaan hehkuttaakseen sun ruokias. :D Oli yrittänyt vakoilla soosin mausteita ja päässyt selville pippurista ja timjamista. Ripsahtiko muutakin? Jos vaikka ens pääsiäisenä..

 

Post a Comment

<< Home