Soppaa

Wednesday, April 26, 2006

Pariloitua maksaa

Sorsanpaistaja näemmästä vähättelee periaatetta "less is more", jos pannari kera pekonin on eh.. Edelleen pysyn kannassani siinä, että pekoni sellaisenaan on parasta pekoniruokaa. Toisaalta, aina voi kantaa kaupasta pari maata viistävää muovipussillista ruokatarvikkeita yhtä ateriaa varten niin, että sekaan lisää pari siivua pekonia ja sanoa sitten, että se on "pekoniruokaa".

Paistele paketillinen silputtua pekonia pehmeäksi, siis ei rapeaksi. Lisää sekaan silppuna sipuli tai pari ja valkosipulia maun mukaan. Anna pehmetä. Kaada päälle purkillinen kermaa ja ripsauta mukaan mustapippuria. Keittele hetken kasaan.

Pariloi maksaviipaleet. Laita tarjolle muusin ja soosin sekä puolukkasoseen ja kapristen kans.

Tää ruokalaji on työpaikan ruokalistalla nimellä "pariloitua naudanmaksaa", hyvin pienellä muiden lisäkkeiden (joista minkä tahansa asiakas voi vaihtaa) mukana mainitaan pekonikastike. Ilman just tuota soosia ei ollenkaan niin hyvää. Samainen kastike toimii kotona sellaisenaan pastan kera. Lapset ei syö maksaa..

5 Comments:

At 10:45 PM, Blogger Rosmariini said...

Minä veikkaan, että se Sorskiksen "eh" liittyi Soppaa-blogin taivutusmuotoon ("Soppaan") eikä niinkään pannari-reseptiin, joka on tietenkin mainio. :)

Mikäli nyt olen ollenkaan perillä pekoniviikon kiemuroista...

 
At 11:19 AM, Blogger Samuli said...

Pekoni on ruokavalion kulmakivi, uskoo emäntä, joka syö aamupalaksi pekoni-kana-majoneesi -leipää ;)

Söin aamulla kotona koiran kanssa banaania (emäntä istuu tuolilla, koira istuu vieressä ja tuijottaa vuoroin emäntää, vuoroin banaania, kunnes saa ALV:n hedelmästä) ja pohdin pekonivoileipiä. Tuon aamupalani ostin ihan kaupasta, mutta ajattelin joskus kokeilla kotona tällaista viritystä:

pekonia
rouheista ruisleipää
majoneesia
pikkaisen sinappia
ohuita punasipuliviipaleita
banaani viipaleina
ohuita tomaattiviipaleita

Paahda leivät ja paista pekoni. Heitä leipien päälle majoneesia ja pikkuisen sinappia. Nosta yhdelle leivälle sipulia, banaania, pekoni ja tomaatit (tässä järjestyksessä leipä pysyy ehkä paremmin kasassa), nosta toinen leipä päälle.

Tämän on pakko olla hyvää, koska a) kaikki aineet ovat hyviä ja b) banaani & pekoni ovat erittäin hyviä kavereita. Nam-naam.

 
At 2:06 PM, Blogger janssu said...

Tää on niin tätä! Itse oon liian monta kertaa joutunut jälkeenpäin netissä selittämään hyväntahtoisia ilmaisujani "eh" tai "heh", että automaattisesti luen ne negatiivisina..

Paolan leipäaate toi muiston mieleen. Anneli ja Aarne tarjos joskus lapsuusvuosina koko kylässä olleelle perheelle loistavia lämpösiä leipiä:

vaaleeta leipää
sinapilla maustettua majoneesia
kinkkua (kevyesti paistettu pekoni käy varmaan tilalle mainiosti)
banskuviipaleita
juustoraastetta

 
At 12:00 AM, Blogger HarHar said...

Joskus taannoin reissun päällä näprättiin kavereiden kanssa pekonista päähine. Ei ollut nätti. Ei niin mitenkään.

 
At 12:01 AM, Blogger HarHar said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

<< Home