Soppaa

Wednesday, April 26, 2006

Koftalaisen hyvää salaattia

Jotenkin tuli salaattiolo. (Mitä mies tekee, mitä mies tekee?)
Tällaiseen makujen piazzaan päädyin kauppa/koti -yhdistelmällä.
salada:
-jäävuorisalaattia
-punasipula
-pari tomaattia
-puolikas kurkku
-hillosipuloita pari rkl (Joo, joo, joskus niitä vaan pitää laittaa kaikkialle.)
-kolme nuhaista naturellia kalkkunafilettä annospaloiksi pilkottuna (Hah, tulihan tähän lihaakin!)
-lebanese style mix kofta kebab -mausteseosta. (Tarkoitettu jauhelihalle, sisältää mm. juustokumina, kaneli, sinappi, mustapippuri, inkivääri, valkosipula ja neilikka)
-sitruunamehua pari rkl
soosi
-naturell-jugurttia pari dl
-Dijon-sinappia
-hunajaa
-mustapippuria
-cayenne-pippuria

Kalkkunapalat pannulle ja kypsäksi. Mausta kofta-hässäkkämausteella (2-3 tl) + lisää sitruunamehu. Maustele hetken pannulla ja siirrä jäähtymään. Pilko kasvikset jotenkin suuhun mahtuviksi. Sekoita keskenään kaikki kasviksiin viittaava.
Tee soosi: jugurtti, sinappi, hunaja, musta- ja cayenne-pippuri sekaisin ja anna maustua hetkisen.
Joko annostele kasvikset ja kalkkunat kivasti lautaselle ja soosia nätisti päälle, tai sitten harrina kaikki kulhoon sekaisin ja soosi päälle.
Ei tämä ole edes kovin raskasta.
Jälkkäriksi sitten vaikka oikea kebab.

1 Comments:

At 9:42 PM, Blogger janssu said...

Vallan mainiota! Koftaa ei kaapista löydy, mm. sisältävät sen sijaan joo (sinappi lienee siemeniä), joten vois säätää. Jos siskot tulis syömään, joku söis maikkoolta hillosipulat. Tarjosin taannoin synttäreilläni mm. salaatteja, ja näin kävi.

 

Post a Comment

<< Home