Soppaa

Sunday, April 30, 2006

Hauki on kala

Vappuna ei syödä pelkkää silliä! (Sitä paitsi silli on aprilliruokaa.)

tomaatteja
nippusipulia
valkosipulinkynsi
rouhittua mustapippuria
pari rkl sitruunamehua

perunoita

sipulia
voita

haukifile / syöjä
mustapippuria
voita

tilliä
voita

Tee ensin salaatti: kuutoi tomaatit, silppua valkosipuli, sekoita kipossa ja leikkele saksilla nippusipulia mukaan. Lopuksi perään mustapippuria ja sitruunamehua. Anna maustua tunti-pari tai enemmänkin.

Kuori potut ja laita kiehumaan. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista sipulit voissa pannulla sopiviksi, kippaa kippoon ja laita lautanen päälle, että pysyvät lämpiminä.

Vähän ennen pottujen kypsymistä pippuroi haukifileet toiselta puolelta. Laita pannulle reippaasti voita, heitä hauet pippuroitu puoli alaspäin pannuun ja pippuroi & suolaa ylöspäin oleva puoli. Paista nätiksi.

Kun potut ovat valmiita, annostele kaikille nälkäisille haukifile, pottuja, sipulia ja salaattia. Saksi annosten päälle reilusti tilliä ja vuole potuille vielä pikkaisen voita.

Lopuksi ota annoksesta hätäinen kuva (tuntien ulkoilun jälkeen on nälkä!) ennenkuin ahmit sen:

Ps. tein salaatin jo etukäteen valmiiksi, niin emme joutuneet odottamaan tuntia-paria sen maustumista. Ha, ennakointi kannattaa!

2 Comments:

At 5:06 AM, Blogger janssu said...

Tässä on mainiosti kaikki kunnon haukiruoan ainekset: potut, sipuleita ja reilusti voita. Loput on extraa. Ei voi olla kuin hyvää!

Ainut virhe "kuvassa" on fileen koko. Lautaselle mahtuvan meidän isä heittäis takaisin Kyrkkäriin kasvamaan ;) Hauki sattuu kuulumaan siihen kalalajiin, joka pyytäjilleen on sitä parempi, mita kauempaa pitää kuva ottaa, että mahtuu kokonaan. Syöjälle sen sijaan mahdollisimman maistuva just tuon kokoisena.

 
At 10:52 AM, Blogger Samuli said...

Hihi :-) Meidän kalastaja saalisti hauen kaupan kalatiskiltä metodilla "puolisen kiloa haukifileitä". Jostain syystä kalatiskin miehiltä puuttuu tuo geeni kokonaan (tai sitten ne piilottelevat niitä oikeita kaloja ja vievät ne kotiin perheen ja kavereiden iloksi ;)

 

Post a Comment

<< Home