Soppaa

Saturday, April 29, 2006

Grillatut herkkusienet

Näin kerrostaloasukkina grillauskausi odottaa vielä avaamistaan. Luultavasti pitkäänkin, on niin työlästä kaivaa grilliä varastosta romujen alta ja jälkeenpäin odotella, että se jäähtyy niin, että sen voi taas tunkea sinne.. Omakotilossa asuessamme sen sijaan grillaamista harrastettiin ahkerasti. Pari ruokalajia oli silloin aina pakollisia: pakettikaupalla makkaraa, niin että riitti nenänsä perässä tontille ilmestyneille naapuruston lapsillekin ja

herkkusienet kera juuston ja pekonin

Poista tuoreista kohtuullisen isoista herkkusienistä jalat. (Silppua ne vaikka salaattiin.) Laita tilalle sulake-, tuore- tai homejuustoa. Mun lemppari on perinteinen Koskenlaskija. Kääräise siivu pekonia jokaisen sienen ympärille. Pienempiin sieniin riittää puolikaskin. Grillaa, kunnes pekoni ruskistuu kunnolla. Helpoimmalla pääset, jos laitat sienet folion päälle. Silloin ei tarvitse niin tarkasti vahtia syttyykö liekkejä, kun pekonista alkaa irrota rasvaa. Herkku onnistuu uunissakin grillivastuksen alla, testattu on.

Pekoniviikon innoittaman haeskelin aiheeseen liittyviä sivuja. Valion sivuilta löytyi mm. pekonibanaani chilikastikkeella, vinkiksi paolalle ;) Osassa ohjeista kyllä kummallisesti neuvotaan paistamaan pekoni voissa.. Pirkan sivuja silmäillesäni huomasin mm. ohjeen sipuli-pekonimuffineihin, joita oon joskus sunnuntaiaamupalaksi leiponutkin. Elleiltä sivuja löytyi 24, niiden selaaminen jääköön johonkin toiseen päivään. Samaten Ruokalasta löytyy sivukaupalla ohjeita. Ensimmäisellä sivulla pekonia on yhdistetty mm. punakaaliin, linsseihin, taateleihin ja hapankaaliin.Finfood ilahduttaa kotikokkeja mm. ohjeilla täytettyihin lanttuihin, muikkupaistiin tai hevosenpaahtopaistiin. Lapset varmaan riemastuis, mutta kuvaapahan hyvin pekonin monia käyttömahdollisuuksia.

Koska itse oon nauttinut tällä viikolla pekoniruokaa lähinnä virtuaalisesti, se ei edelleenkään tuu korvista ulos. Innokkaana leipurina palaan varmaan asiaan niissä merkeissä.

2 Comments:

At 11:03 PM, Blogger janssu said...

Tuli huomattavan kiire töihin tänään, kun unohduin selaamaan pekonireseptejä. Vasta nyt ehdin tarkistella linkit. Valion sivuilla joudut palaamaan hakuun ja täyttämään vähintään yhden hakuehdon. Finfoodilla yläpalkista löytyy vaihtoehto HAKU, ja sit vaan hakusana. Ei niin vaikeeta, mutta miksei nää kaikki voi mennä suoraan tulossivulle?

 
At 5:31 PM, Blogger Samuli said...

Naaam-naam, pekonia + banaania + chiliä :-D

Meillä kokattiin emännän lounasruoaksi pekoniruokaa, postaan heti kun ehdin. Nyt taidan keskittyä omenapiirakan syömiseen!

 

Post a Comment

<< Home