Soppaa

Saturday, May 13, 2006

Salsa verde

Toissailtana töissä asiakkaiksi osui hyvin ruoka- ja juomatietoinen pariskunta. Jopa niin, että tarjosin talon puolesta jälkkärit, kun tuore tonnikala "ei aivan onnistunut". Mies etenkin kertoi olevansa myös innokas kotikokki. Hiljaisena iltana oli aikaa tarinoida asiakkaiden kans ja jutusteltiin pitkään esim. kalan laittamisesta. Sain ohjeen soosiin, joka on kuulemma parasta tonnikalalle, mutta sopii myös mainiosti esim. grillatulle lihalle. (Ei kuitenkaan kovin rasvaiselle.)

Salsa verde
2 hengelle

Laita kulhoon puntti lehtipersiljaa (tavallinenkin käy, mutta huomattavasti parempaa tulee lehtipersiljasta), puoli desiä vaaleaa oliiviöljyä (ei missään nimessä kaikista vahvimman makuista), puoli valkosipulin kynttä (hienonnettuna, ei murskattuna ja vain puolikas) ja hippunen suolaa. Surauta sauvasekoittimella soseeksi. Anna tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti, vaikka yön ylikin. (Painotukset suluissa ohjeen antajan.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home