Soppaa

Saturday, May 20, 2006

Salaattia ja katkismajoneesia

Tässä taannoin ihanassa aamussa kokattiin jotakin, jota oli pakko tehtävä iltapalaksi. Ohjelman ohjeessa salaattiin tuli perusjuttujen lisäksi myös tuoretta parsaa ja paahdettuja pähkinöitä, mutta kun Siwan.. Tomaattiakaan meillä ei eräs syö, joten salaatiksi riitti jäävuorisalaatti ja tikuiksi leikattu kurkku. (Vaikka edellä mainitut olis hyllystä löytyneet, niin enpä just silloin olis jaksanut erikseen käsitellä ja keitellä parsoja tai paahtaa pähkinöitä.)

Katkismajoneesi

Sekoita majoneesiin sulatettuja ja kunnolla valutettuja katkarapuja, pieneksi silputtua punasipulia ja valkosipulia, tilliä, sitruunamehua, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Asettele salaattiainekset lautasille ja nostele töhnä päälle.

Ihana kokki teki samana aamuna kaveriksi panineja. Koska taloudesta ei löydy vohvelirautaa kummoisempaa voileipägrilliä, tehtiin versioita. Elikäs paahtoleiville kermajuustoa, joka toiseen kinkkua ja päälle kumottiin juustoinen leipäpala. Ja eikun rautojen väliin siksi aikaa, että juusto suli ja leivät sai vähän väriä pintaansa. Loppusilaukseksi leikkelin vielä kuumat leivät kolmioiksi.

Katkismajoneesi oli mainiota. Pari tuhtia ruokalusikallista per henki sai lapset syömään salaattia kukkurapäin ja huokailemaan, miten hyvää on. Tulikin mieleeni, että on loistava idea retkievääksi. Salaattiainekset voi pilkkoa mukaan omiin rasioihinsa ja laittaa "kastikkeen" omaansa. Sopis myös esim. tuleviin juhliin tuulihattutäytteeksi. Paitsi että. Äiti on jo leiponut toistasataa "kuorta" ja tekee kuulemma toisen mokoman, että Maikkoo saa syödä tarpeeksi. (Neiti itse sanoi, että voi myös syödä pelkkää perinteistä täytettä..)

"Paninit" maistui myös niin hyvin, että vohvelirauta sai pysyväissijan muutenkin ahtaalta työpöydältä. Ainakin toistaiseksi, kaikkeen hyväänkin kyllästyy jossakin vaiheessa, jos sitä on koko ajan tarjolla.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home