Soppaa

Saturday, July 01, 2006

Speak of the devil! :)

...siskoseni olikin päivittänyt juuri kun palasin lomareissulta ja ajattelin päivittää :-)

Viimeiset kaksi kuukautta ennen lomaa ovat kuluneet ns. helvetillisesti duunissa säätäen. Onneksi se viiden viikon loma alkoi kuin alkoikin. Teimme iloisen maakuntakiertueen (ilman tyttöä, joka on Porissa mummolassa hyvässä hoidossa). Taiteen, divareiden, kirkkojen ja peltomaisemien jälkeen jaksaa taas päivittää!

Kävimme Akin kanssa pique-niquella Helsingin kaupunginteatterin takana tuossa männäviikolla. Keskustelu sivusi mm. kognitiotiedettä, futista ja Lehtosen synttäreitä. A oli selvästi paremmin varustautunut kuin me kaksi:


Puhuimme myös kokkaamisesta ja mainitsin kylmän pastakastikkeen, jota Suomessa talven kehnojen tomaattien takia kannattaakin kokata vain kesällä. Alla resepti, joka on suoraan pikkusyssenlle tehdystä keittokirjasta (aka Eine) kotoisin:

Kylmä pastakastike

kuviopastaa (tms.)
3 kypsää (liki ylikypsää) tomaattia
pari uuden sadon sipulia varsineen
tuoretta basilikaa kourallinen
muutama valkosipulin kynsi
2 rkl sitruunamehua
(2-3 rkl oliiviöljyä)
mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
(tuoretta chiliä)
(oliiveja)

Laita pasta kiehumaan. Hurauta tomaatit ja valkosipuli murskaksi*, silppua sekaan sipuli ja basilika. Lisää hieman sitruunamehua (ja oliiviöljy) ja mausta mustapippurilla, suolalla ja sokerilla (sekä silputulla chilillä). Lisää oliivit, mikäli haluat käyttää niitä. Anna kastikkeet vetäytyä hetken aikaa, että maut tasoittuvat. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoile.

*Alkuperäisessä unohdettiin mainita, että yleiskoneella tms. se käy helpoimmin. Mutta ei sitten vedetä vihanneksia ihan soseeksi vaan vain murskaksi (niin että on vähän suutuntumaa).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home